Bank Soal PAS Bahasa Inggris kelas 7 Kurikulum Merdeka, Siswa Latihan Yuk!

Bank Soal PAS Bahasa Inggris kelas 7 Kurikulum Merdeka, Siswa Latihan Yuk!

Nikita Rosa - detikEdu
Kamis, 01 Des 2022 19:40 WIB
20 Ucapan Hari Guru Sedunia 2022: Bahasa Indonesia dan Inggris
Bank Soal PAS Bahasa Inggris kelas 7 Kurikulum Merdeka. (Foto: detikcom/ilustrasi/thinkstock)
Jakarta -

Siswa, sudah latihan untuk Penilaian Akhir Semester (PAS) belum? memasuki masa ujian PAS, siswa perlu berlatih soal-soal agar makin siap mengerjakan ujian.

Salah satu mata pelajaran yang tidak boleh ketinggalan adalah bahasa Inggris. Untuk siswa kelas 7, materi PAS bahasa Inggris semester 1 yang diujikan berfokus tentang diri (about me) dan hal-hal di sekitar seperti dijelaskan dalam Buku Panduan Guru English for Nusantara untuk SMP/MTs Kelas VII oleh Ika Lestari Damayanti.

Materi bahasa Inggris akan lebih paham jika terus dilatih. Maka dari itu, siswa bisa berlatih dengan 15 soal https://www.detik.com/tag/soal bahasa Inggris dari Modul Pembelajaran SMP Terbuka Bahasa Inggris kelas VII oleh Kemdikbud di bawah ini.

Bank Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 7 Kurikulum Merdeka

Teks untuk soal nomor 1 dan 2

Arya : Hi, Eva. How are you?
Eva : Hi, Arya. (1) .... By the way, who is with you?
Arya : Oh, this is my new friend, Rama. Rama, this is my cousin, Eva.
Rama : Hello, Eva, (2) ....
Eva : Hello, Rama. Nice to meet you too.

1. A. How are you anyway?
B. Glad to see you, too.
C. Very well, thanks.
D. How do you do?

Jawaban: C. Very well, thanks.

2. A. Let me introduce myself.
B. Nice to meet you.
C. Good morning.
D. How are you.

Jawaban: B. Nice to meet you.

Teks untuk soal nomor 3-7

Mrs. Dewi: That's the bell. Time is up.
Students: All right, Ma'am.
Mrs. Dewi: We will discuss the next chapter next Friday. Please study the material at home.
Students: Sure, Ma'am.
Mrs. Dewi: See you. Bye.
Students: See you, Ma'am. Bye.

3. Who is Mrs. Dewi?
A. She is a student
B. She is a principle
C. She is a librarian
D. She is a teacher

Jawaban: D. She is a teacher

4. Where does the dialog take place?
A. at the schoolfield
B. in the office
C. In the library
D. In the classroom

Jawaban: D. In the classroom

5. When will the next lesson be?
A. Next Wednesday
B. Next Thursday
C. Next Friday
D. Next Saturday

Jawaban: C. Next Friday

6. Mrs. Dewi says, "See you, Bye". What does she express?
A. Apologizing
B. Thanking
C. Greeting
D. Leave taking

Jawaban: D. Leave taking

7. Mrs. Dewi says, "Please 'study' the material at home". What is the synonym of the
underlined word?
A. Learn
B. Look
C. Inform
D. Prepare

Jawaban: A. Learn

8. Bona : How old are you ?
Dina : ..............................
A. I am fine
B. My brother
C. I am twelve
D. I'm in the seventh grade

Jawaban: A. I am fine

9. Bob : .......................
Tim : I have one elder brother.
A. How is your elder brother?
B. Where is your brother?
C. How old is your elder brother?
D. How many brothers do you have?

Jawaban: D. How many brothers do you have?

10. Dian : What is your address?
Dani : ..............................
A. I don't live here.
B. I like to live here.
C. I live alone.
D. It's Pettarani Street No. 15.

Jawaban: D. It's Pettarani Street No. 15.

Teks untuk soal nomor 11 dan 12

Hello, I am Yogi from Kendari. I will stay for two months in Bali. I like sport, but my favourite is badminton. I join a badminton club in Kendari. I like travelling too. I want to learn Bali traditional dance. I hope you can teach me.

11. What are Yogi's hobbies?
A. Playing badminton and traveling
B. Playing badminton only
C. Collecting book
D. Drawing manga.

Jawaban: A. Playing badminton and traveling

12. The statement which is true based on the text?
A. Yogi doesn't join a badminton club in Kendari.
B. Yogi joins a badminton club in Bali.
C. Yogi will stay in Bali for years.
D. Yogi wants to learn Balinese dance.

Jawaban: D. Yogi wants to learn Balinese dance.

Teks untuk soal nomor 13-15

Tiur : Hi, come in.
Rio : Hi, thanks. Your living room is clean.
Tiur : My sister cleans it every day . Rio, Can you tell me about something?
Rio : Sure. What is it?
Tiur : About your new school. Are there any air conditioners in your
classroom?
Rio : Yes, there are.
Tiur : How many air conditioner are there?
Rio : There are two air conditioners.
Tiur : It's amazing. And your classroom?
Rio : There is no an air conditioner in my classroom. But, we have two fans.
Tiur : I see.

13. Who are talking?
A. Tiur and his friend.
B. Tiur and his teacher.
C. Eko and his brother.
D. Tiur, Eko, and his teacher.

Jawaban: A. Tiur and his friend.

14. Where does the dialogue probably take place?
A. at home
B. at school
C. at the canteen
D. at Rio's home

Jawaban: A. at home

15. How many air conditioners are there in Tiur's classroom?
A. three
B. two
C. one
D. nothing

Jawaban: D. nothing

Nah, itulah bank soal PAS bahasa Inggris kelas 7 semester 1 Kurikulum Merdeka. Semoga membantu, detikers!



Simak Video "Jokowi Blusukan ke Pasar Badung Bali Bawa Media Asing"
[Gambas:Video 20detik]
(nir/pal)

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Ranking PTN

Berikut daftar 5 Perguruan Tinggi terbaik Indonesia