20 Contoh Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 8 Lengkap dengan Jawaban

20 Contoh Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 8 Lengkap dengan Jawaban

Nikita Rosa - detikEdu
Rabu, 30 Nov 2022 07:00 WIB
Ilustrasi Ujian Mengerjakan Soal
20 Contoh Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 8. (Foto: Shutterstock)
Jakarta -

Siswa sedang belajar untuk Penilaian Akhir Semester (PAS)? Bagi kamu siswa kelas 8 wajib cek contoh soal PAS bahasa Inggris kelas 8 di sini.

Materi bahasa Inggris kelas 8 semester 1 memuat 9 materi. Melansir dari buku Bahasa Inggris kelas 8 Modul 1 oleh Kemdikbudristek, materi yang diujikan pada PAS kelas 8 semester 1 adalah:

1. To Make, Accept, Reject Request
2. To ask for/ give/ deny information
3. Asking for (statement)/agreement / disagreement
4. Starting/ Extending/ Ending a conversation on telephone
5. Invitation
6. Announcement
7. Short Massage
8. Narrative Text
9. Recount Text

Agar lebih paham, yuk simak 20 contoh soal dan jawaban PAS bahasa Inggris kelas 8 semester 1 di bawah ini.

20 Contoh Soal dan Jawaban PAS Bahasa Inggris Kelas 8

1. Alvin : Would you pass me the salt, please?
Bovin : . . . . Here you are.
What is the best response to complete the dialogue?

a. Help yourself
b. Of course
c. No way!
d. Be sure

Jawaban: b. Of course

2. Anjana : Could I have some more tea, please?
Banji : . . . .
What is the best answer to complete the dialogue with Rejecting Request?
a. Right on the way
b. Here you are
c. I'm sorry. There's no tea left in the jar
d. Sure

Jawaban: d. Sure

3. Loli : Hi, Hana. How was your trip?
Hana : . . . .
What is the best answer to complete the dialogue?
a. It was great
b. How are you
c. What about you
d. What happened

Jawaban: a. It was great

4. Alma : Why do you look so sad?
Bams : . . . .
What is the best answer to complete the dialogue with denying information?
a. I've lost my best friend
b. I've lost my cell phone
c. Sorry, I don't want to talk about it
d. It's only 5 km from here

Jawaban: c. Sorry, I don't want to talk about it

5. Aldo : It was an interesting performance, wasn't it?
Brian : . . .
What is the best answer to complete the dialogue? (prompt : disagreement)

a. I agree entirely
b. I am eye and eye with you
c. Perhaps, but I don't think that. It's just OK
d. Absolutely, splendid!

Jawaban: c. Perhaps, but I don't think that. It's just OK

Teks untuk soal nomor 6-7

Mr. and Mrs. Albert Evans
Request the pleasure of your company at their marriage of their daughter Elizabeth Anne to Mr. Michael Ryan Barnett

Saturday, the seventh of June at seven o'clock in the evening
The Hampton's Country Club Richfield, VA
And afterwards a reception in the Grand Ballroom

RSVP by May 22nd
265-5566

6. What is the purpose of the text?
a. To invite the readers to come to a wedding party
b. To explain the readers the details of wedding party
c. To describe the bride and groom
d. To inform the readers

Jawaban: a. To invite the readers to come to a wedding party

7. Who got married?
a. Elizabeth Anne and Mr. Michael Ryan Barnett
b. Mr. and Mrs. Albert Evans
c. Mr. Michael Ryan Barnett
d. The Barnetts

Jawaban: a. Elizabeth Anne and Mr. Michael Ryan Barnett

Teks untuk soal nomor 8-9

ANNOUNCEMENT
On celebrating Indonesia Independence day, the school canteen gives out free lunch for all students.

The lunch consists of traditional Indonesian foods and drinks.
Don't miss out and enjoy!

School Headmaster

8. What kind of the text is it? It is . . .
a. Advertisement
b. Announcement
c. Shopping list
d. Invitation

Jawaban: b. Announcement

9. Where do you possibly find this kind of text? It is . . .
a. In the garage
b. In the headmaster's room
c. In the teacher's room
d. In the school canteen

Jawaban: d. In the school canteen

Teks untuk soal nomor 10-11

To: Daddy
I'm so happy that I've just bought a house in South Carolina. It's near a beautiful beach. My dream came true and my hard work is paid off. I plan to leave the apartment next week.

Kayla

10. Kayla feels happy because she . . .
a. Sees a beautiful beach
b. Always works hard
c. Lives in California
d. Has a new house

Jawaban: d. Has a new house

11. What is the relationship between the sender and the receiver of the
message?
a. Family
b. Friends
c. Siblings
d. Colleagues

Jawaban: a. Family

Teks untuk soal nomor 12-14

Long, long ago, a terrible dragon came to the kingdom of Tarania. It carried away the princess.
"Oh, oh, oh save my princess." The King of Tarania shouted. "Who can save Princess Tara?"
"I can save Princess Tara. I'm the bravest knight in your kingdom," Prince Gregor said proudly.
"I can save her too, but I'm the poorest boy in your kingdom," Thomas said humbly.
"You? Ha...ha...ha...," Princess Gregor laughed loudly.
"How can you save the Princess, beggar boy."
Ready! Get set! Charge! The terrible dragon roared! Prince Gregor and his soldiers ran away. But Thomas did not run away. He opened his basket and took out a ladder, a flute, a rope, a piece of meat, a spear and a blanket. Then, Thomas ran into the cave and saved Princess Tara.

12. How do you think of Prince Gregor's characteristic?
a. Appreciative
b. Boasting
c. Brave
d. Daring

Jawaban: b. Boasting

13. Thomas used the following things to save the princess, except . . .
a. Sword
b. Ladder
c. Rope
d. Blanket

Jawaban: a. Sword

14. From the story we can learn that . . .
a. The braver the luckier
b. The poor will always get nothing
c. The bold never save the princess
d. Action is better than talk only

Jawaban: d. Action is better than talk only

Teks untuk soal nomor 15-16

Last week, my parents, sister, brother and I went to the zoo. We went there for recreation. We left at 6.00 a. m. and arrived there at 8.00 a.m. the zoo is about a hundred kilometers from my house.

There were a lot of people watching a giant snake. The snake was there for about watching a giant snake. The snake was there for about a week. It was 9 meters long. I thought it was the biggest snake I had ever seen. After going around and watching various animals, we went home.

15. The writer went to the zoo with her . . .
a. Parents
b. Sister
c. Brother
d. Family

Jawaban: d. Family

16. What is special in the zoo?
a. Weird animals
b. A giant snake
c. Various animals
d. Animal's attraction

Jawaban: b. A giant snake

Teks untuk soal nomor 17-18

To: Liz
Sorry honey, I can't keep my promise to go with you to the Mall tonight. I've to meet Mrs. Cathy at 07.00 pm. Please, don't be angry.

Sender
Mom
+625281227990

17. How is Liz's mother feel about her promise?
a. Impressed
b. Confused
c. Relieved
d. Guilty

Jawaban: d. Guilty

18. Mom writes the text in order to ...
a. Apologize for not keeping the promise
b. Remind Liz that she has a promise with her
c. Tell Liz that the mall is close
d. Say that she don't want to go with Liz

Jawaban: a. Apologize for not keeping the promise

19.

KEEP THE DISTANCE
THIS BIG VEHICLE BRINGS ELECTRONIC DEVICES
What does the text mean?
a. The truck is big
b. The truck brings electronic devices
c. Other vehicles should run faster than the truck
d. Other vehicles should be far enough from the truck

Jawaban: b. The truck brings electronic devices

20. Choose the correct grammar for question below!
My mother ........... a cupcake and brownies right now.

a. Is make
b. Is making
c. Make
d. Made

Jawaban: b. Is making

Nah, itulah 20 contoh soal PAS bahasa Inggris kelas 8 lengkap dengan jawabannya. Selamat berlatih, detikers!



Simak Video "Dubes RI Tegaskan UAS Bukan Dideportasi Dari Singapura"
[Gambas:Video 20detik]
(nir/pal)

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Ranking PTN

Berikut daftar 5 Perguruan Tinggi terbaik Indonesia